REGIO > De chauffeurs van Buurtbus 522, de OV-busdienst tussen Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nigtevecht en Weesp, zijn sinds 12 augustus 2022 officieel verenigd in Buurtbusvereniging Vechtstreek (BBVV). Ten overstaan van notaris Deline Kruitbosch is daartoe in het Dorpshuis van Vreeland de oprichtingsakte ondertekend.

 

De Buurtbus is een in 1977 in Nederland ingevoerde vorm van openbaar vervoer, waarmee dunbevolkte gebieden volgens een vaste route en dienstregeling worden verbonden met grotere plaatsen. Om de exploitatiekosten laag te houden wordt de buurtbusdienst uitgevoerd door vrijwillige chauffeurs. Op initiatief van Buurtbusvereniging Vechtstreek is de route onlangs uitgebreid naar het centrum van Loenen aan de Vecht. De dienstregeling is opgenomen in de landelijke reisplanner 9292 en is ook te vinden op de website www.syntusutrecht.nl.

De achtpersoonsbusjes, die met rijbewijs B gereden mogen worden, zijn eigendom van vervoermaatschappij Syntus Utrecht. De uitvoering van de busdienst, van maandag t/m zaterdag, is in handen van Buurtbusvereniging Vechtstreek. De nauwe binding tussen de lokale chauffeurs en passagiers zorgt er tevens voor dat directer kan worden ingespeeld op eventuele wensen en veranderingen.

Nieuwe vrijwillige chauffeurs die, na enkele instructie-ritten, een medische keuring en een geldig VOG, een of twee keer per week een dienst van gemiddeld 3 uur willen rijden, zijn altijd welkom en kunnen zich aanmelden via: info@bbv-vechtstreek.nl of www.syntusutrecht.nl/buurtbus.