Over de buurtbus

 

Buurtbusvereniging Vechtstreek is een vrijwilligersorganisatie. We verzorgen het openbaar vervoer tussen de kernen Weesp, Nigtevecht, Loenen aan de Vecht en Vreeland.

Daarmee verhogen we de bereikbaarheid en mobiliteit van de inwoners van deze kernen.

We rijden met 2 bussen op lijn 522 in de dienstregeling van Syntus / Keolis.

Per bus is er ruimte voor maximaal 8 passagiers.

De buurtbus is een gewoon openbaar vervoermiddel voor jong en oud, waar je geen lid van hoeft te zijn en ook niet voor hoeft op te bellen. Iedereen is welkom bij de bekende gele bushaltes.

Onze buurtbus rijdt volgens een vast tijdschema dat in de OV-app is vermeld.

Buiten de reguliere bushaltes kun je op de route van de bus je hand opsteken om aan te geven dat je graag mee wilt reizen als passagier.
Dit zelfde geldt ook voor het uitstappen, bij een seintje aan de chauffeur kun je ook tussen de haltes uitstappen, mits het verkeerstechnisch verantwoord is.

 

De chauffeurs

 

Buurtbusvereniging bestaat uit ongeveer 40 gemotiveerde chauffeurs, die vrijwel allen op vrijwillige basis hun diensten draaien.

Zij doen allemaal hun uiterste best u zo veilig mogelijk op uw plaats van bestemming te brengen.

Vaak zijn de vrijwilligers gepensioneerd, maar we zijn blij dat we ook vrijwilligers hebben die naast hun betaalde baan een paar uurtjes vrijmaken voor het besturen van de bus.

De vereniging

 

De Buurtbusvereniging Vechtstreek is opgericht bij notariële akte en de vereniging heeft statuten en een huishoudelijk reglement.
Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester.

Daarnaast bekleedt een aantal leden specifieke functies, zoals een planner voor de te rijden diensten, een aantal opleiders die nieuwe vrijwilligers kennis laten maken met de bus en de route en iemand die wat kleine reparaties, zoals lampjes vervangen, uitvoert.

Alle vrijwilligers voor buurtbus 522 zijn lid van de Buurtbusvereniging Vechtstreek.
De vrijwilligers hebben toegang tot een beveiligde leden webpagina waar roosters, nieuwtjes en andere dingen met elkaar worden gedeeld.

Contact

Buurtbusvereniging Vechtstreek
Hofbergen 6
3632 WC
 Loenen aan de Vecht
E: info@bbv-vechtstreek.nl

Extra informatie

 

Privacy Verklaring